Leuk je te ontmoeten!

Ons bestuur stelt zich graag even voor.

Leer de mensen kennen achter Stichting Culture Kitchen.

Margeet Overmeen-Bakhuis
Voorzitter

Als wethouder heb ik gezien dat het echt niet altijd eenvoudig is om een baan te vinden als nieuwkomer, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Drempels kunnen enorm hoog zijn in ons snelle kikkerlandje, maar eten zorgt er altijd voor dat drempels worden verlaagd en Nederlanders zijn altijd al experimenteel geweest in het ontdekken van nieuwe keukens. Het initiatief van Culture Kitchen in samenwerking met Kleurrijk is geweldig, het pand is fantastisch, de mensen zijn charmant en het eten is fenomenaal. En ik? Ik ben alleen maar vereerd hieraan bij te mogen dragen.

Patricia Ziegerink
Secretaris

Wat als je als nieuwkomer de Nederlandse taal (nog) niet goed spreekt of je nog niet mag/kunt werken, maar wel mee wilt doen. Niet vanaf de zijlijn toekijken, maar actief meedraaien in de lokale samenleving. Betekenisvol werk verrichten, mensen leren kennen of bouwen aan een toekomst. Van je nieuwe leefomgeving, je thuisomgeving maken. Waar begin je en hoe kom je in contact met je nieuwe buren?

Vanuit een positieve mindset sociale integratie stimuleren en mensen een kans bieden om hun talent in te zetten, te ontdekken of te ontwikkelen. Kijken naar wat wél kan. Changing and challenging the system. Dat past bij mij als persoon, ondernemer én bestuurslid van Stichting Culture Kitchen.

Frank Seinen
Penningmeester

Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de andere bestuursleden van Stichting Culture Kitchen mensen te helpen die minder kansen tot de arbeidsmarkt hebben. Het geeft me veel voldoening als de opleidingsprogramma’s een succes worden en daarmee de kans op een baan voor de deelnemers groter wordt. Hoe mooi is het dat onze stichting een verbindende rol kan vervullen tussen de arbeidsmarkt en de nieuwkomers die deelnemen aan de talentprogramma’s.

Jessica Heutink
Lid en initiatiefneemster Stichting Culture Kitchen

In 2017 bracht ik mijn eerste bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos. Dit bezoek is me onder de huid gekropen. Telkens als ik weer terugkwam in ons dorp Nijverdal dacht ik: hoe kunnen we (voormalig) vluchtelingen uit onze gemeente en omliggende gemeentes de kans geven de taal meer eigen te maken, een opstap bieden naar bijvoorbeeld een opleiding of baan en sociale contacten op laten doen? Deze gedachten hebben ertoe geleid dat we Stichting Culture Kitchen hebben opgericht. Een stichting waar mensen zich thuis kunnen voelen, waar integratie als vanzelf gaat en waar je voelt dat je er toe doet.

Jan Scheppink
Lid

“Als iedereen z’n hart een beetje open zet voor de medemens, krijgen we een veel leukere wereld”.

Ik ben erg geïnspireerd geraakt door dit initiatief en blij dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan deze kleurrijke missie die nieuwkomers kansen biedt.