Wat wij doen

Stichting Culture Kitchen biedt talentprogramma’s aan waarin nieuwkomers, mensen met een vluchtelingen- of andere culturele achtergrond, van allerlei niveaus, achtergronden en ambities hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Programma op maat

De taal leren, een sociaal netwerk opbouwen en groeien als mens door (werk)ervaring op te doen, daar werken we aan bij Stichting Culture Kitchen. Een opstap bieden, dat is het doel!

De programma’s worden ontwikkeld en uitgevoerd in nauwe samenwerking met Eet- & werkcafé Kleurrijk, een ontmoetingsplek waar nieuwkomers onder begeleiding en in een veilige omgeving leren en werken. Door aan de slag te gaan, komen ze in beweging, ontwikkelen ze hun talenten, worden ze zichtbaar en krijgen ze zelfvertrouwen.

Voortraject

Iedere deelnemer start met een wenperiode van een aantal weken om te zien wat het beste bij hen past en wat ze willen leren. Wij kunnen de motivatie meten, hun taalniveau ervaren in de praktijk en zij kunnen proeven aan wat het betekent om bij ons op de werkvloer mee te draaien. Na een paar weken kunnen we dan samen bepalen welk programma het meest aansluit bij de leerdoelen en wensen van de deelnemer. Ieder mens is verschillend en heeft andere behoeften, daarom bieden we maatwerk.

Onze programma's