Wat wij doen

Stichting Culture Kitchen biedt praktijkgerichte talentprogramma’s aan waarin nieuwkomers (mensen met een vluchtelingen- of andere culturele achtergrond) hun talenten kunnen inzetten, ontdekken en ontwikkelen. Hiermee bieden we nieuwkomers een betekenisvolle ervaringsplek en een opstap naar een zelfredzame toekomst in de vorm van een (on)betaalde baan, (vervolg)opleiding of zelfstandig ondernemerschap.

Welkomprogramma

Op diverse momenten in het jaar bieden we het welkomprogramma aan. De start voor iedereen die in ons talententeam zit. De kans om in vier weken te ontdekken of het leerwerkprogramma binnen Culture Kitchen bij het talent en zijn/haar ambitie past. En ook om te ontdekken hoe werkfit en gemotiveerd iemand is. 

Tijdens het welkomprogramma laten we talenten kennis maken met uiteenlopende bouwstenen. Denk hierbij aan Actieve & Sociale Communicatie, Werknemersvaardigheden, Taalkundige vaardigheden en Hospitality vaardigheden. Na een paar weken bepalen we samen welk programma het beste aansluit bij de talenten, ambitie en wensen van het talent. Ieder mens is verschillend. Elk talent telt. En juist dat maakt het zo waardevol om de kracht van verschillen te benutten. 

Talentprogramma’s

De taal leren, een sociaal netwerk opbouwen en groeien als mens door (werk)ervaring op te doen binnen de Nederlandse werkcultuur. Van elkaar leren. Interculturele verbinding stimuleren. Daar werken we samen aan bij Stichting Culture Kitchen. Een opstap en baankans bieden, dat is ons gezamenlijke doel!

Nieuwkomers een kans bieden op een zelfredzame toekomst, ongeacht cultuur, talent of achtergrond. En dat op basis van praktijkgerichte talentprogramma’s. Zo volgt ieder talent uiteindelijk zijn of haar (werk)ambities op basis van niveau en status van de ontwikkeling.

De talentprogramma’s zijn in eigen huis ontwikkeld en bestaan uit opleidingsdagen, bouwstenen en praktijkdagen. De praktijkdagen worden uitgevoerd op de werkvloer bij praktijkpartners als Eet- & werkcafé Kleurrijk.

Kleurrijk is een bruisende, sociale ontmoetingsplek waar de talenten onder begeleiding van buddy’s het praktijkdeel van hun leerwerkprogramma volgen. Direct op de werkvloer in drie stappen. Meelopen, meedoen en zelf doen. Door op de werkvloer aan de slag te gaan, komen ze in beweging, ontwikkelen ze hun talenten, worden ze zichtbaar en krijgen ze (zelf)vertrouwen.

Welke programma’s bieden we na het welkomprogramma?