Leerwerkprogramma

In het leerwerkprogramma helpen we de talenten om in 6-9 maanden hun zelfredzaamheid te vergroten. De praktische insteek, focus op de brede hospitality, de buddystructuur en flexibiliteit binnen het programma blijkt een bewezen combinatie.

Opleidingsdagen en bouwstenen afgewisseld met praktijkdagen. En dat in twee tot drie modules van 13 weken. Zo bieden we een fijne en veilige plek om in de praktijk te leren en werkervaring op te doen. Alles om de opstap naar (on) betaald werk, een opleiding of zelfstandig werkgeverschap te stimuleren.

Het programma

Na het doorlopen van het welkomprogramma, gaan we echt aan de slag met het bouwen aan vertrouwen en een zelfredzame toekomst. Het eigen ontwikkelde leerwerkprogramma bestaat uit twee of drie praktijkmodules van 13 weken. In deze periode werken we samen met talenten toe naar een goed gevuld talentportfolio waarmee het talent zijn/haar waarde op de arbeidsmarkt vergroot. Talenten kunnen een speciale richting kiezen en werken aan hun eigen doelen of ambities. 

Dit doen we door middel van bouwstenen en trainingen op verschillende soorten vlakken. Zo kunnen de talenten proeven aan diverse functies binnen de hospitality, ontdekken waar hun talenten liggen en de basis werknemersvaardigheden ontwikkelen die nodig zijn voor de volgende stap richting een (on)betaalde baan.

Hoe werkt het

In het leerwerkprogramma werken we vanuit drie modules aan de volgende onderdelen: 

 • meelopen;
 • meedoen;
 • zelf doen.

Deze onderdelen staan centraal in elk van de modules. Maar hoe werkt het leerwerkprogramma en wat bieden we dan concreet: 

 • opleidingsdagen, met verschillende bouwstenen, trainingen en coaches;
 • hospitality trainingen incl. certificaat Praktijkleren via het ROC van Twente;
 • praktijkdagen op de werkvloer bij een praktijkpartner;
 • coaching en ondersteuning door een trajectbegeleider, talentcoach en vrijwilligers;
 • een buddyprogramma, inclusief begeleiding door een eigen praktijkbuddy;
 • verschillende sociale, interculturele ontmoetingsmomenten via het Culture Café;
 • een goed gevuld talentportfolio om de arbeidsmarkt mee op te kunnen;  
 • een waardevolle ervaring, voor nu en de toekomst. 

Voor wie?

Het leerwerkprogramma is bedoeld voor gedreven nieuwkomers die klaar zijn voor een opstap en hun kans op een baan willen vergroten. Om het leerwerkprogramma te kunnen volgen, doorloop je eerst het welkomprogramma

Wat bieden we?

Wij bieden een leerwerkprogramma van minimaal 6 maanden waarbij talenten tussen de 20 en 24 uur per week bezig bezig zijn met hun ontwikkeling en werkervaring opdoen. Tijdens dit programma worden deelnemers door ervaren medewerkers en vrijwilligers begeleid en krijgen ze praktijktraining aangeboden op een vaste opleidingsdag. Samen zorgen we ervoor dat ze uitstromen met nieuwe kennis, contacten en taal- en sociale vaardigheden die in de rest van hun (werkende) leven van pas gaan komen. 

Na afronding van dit programma gaan wij ons inspannen om de deelnemers te begeleiden naar een eerste (on)betaalde baan of opleiding. Dit doen we vrijwel altijd in samenwerking met de werkcoaches, klantmanagers of werk consulenten van een gemeente of andere uitstroompartners.

Heeft het talent een passende baan of opleiding gevonden, dan zijn we natuurlijk super trots. Maar we laten de talenten niet direct los. We bieden ze de mogelijkheid om nog een jaar lang aan te schuiven bij de verschillende bouwstenen tijdens de opleidingsdag. En uiteraard hopen we talenten veelvuldig te zien tijdens het Culture Café. 

Wil je meer weten of iemand aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op!